(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Rychlá špenátová polévka
Potřebné ingredience
2 l vody, 1 kostka masoxu, balíček mraženého špenátu (nejlépe sekané listy, s protlakem jsem to nezkoušela), 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1/4 - 1/2 l smetany na vaření, vajíčko, 1 stroužek česneku, sůl
Postup přípravy
Máslo rozehřát v hrnci, přidat mouku, usmažit žlutou jíšku, zalít vodou, rozšlehat metličkou, aby v polévce nebyly cucky, přidat masox, krátce povařit. Vložit ještě zmrzlý špenát, osolit, povařit cca 10 min. (podle návodu na pytlíku se špenátem), poté přidat prilisovaný česnek, přilít smetanu s rozkvedlaným vajíčkem a povařit. Já podávám se zvlášť uvařenou pohankou nebo jáhlami, možno i s nudlemi nebo jinou zavářkou. Výborná, rychlá, nečekaně chutná :o)) a zdravá.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Eva147
(upraveno)
4. 9. 2009, 21:48
také děláme hodně špenátovou polévku, stejný postup, jen z protlaku, je také moc dobrá....
Hanijava
(upraveno)
6. 9. 2009, 12:57
@Eva147
Dobrý den, tak to je fajn, občas mám problém sehnat špenát "v kuse" a teď vím, že můžu použít i protlak. Hezký den Hanka